Menü Bezárás

Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából

Március 16-án az edmontoni magyar szervezetek közösen emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. A Diaszpóra Tanács Kanadai regionális elnökének meghívására érkezett magyarországi vendégekkel, Pál Norbert kormánybiztossal és Bodnar Gergely projektvezetővel a Szent Imre Katolikus Templom előtti hősi emlékművet koszorúzták meg.

A megemlékezés a Magyar Házban folytatódott ünnepi műsor keretében. Megemlékezett hőseinkről beszédében Szenthe Anna és Bodnár Gergely. A Szent Imre Magyar Iskola tanulóinak szavalatát hallhattuk, majd pedig a 26. Prohászka Ottokár Cserkész Csapat mutatta be hogyan is zajlottak az 1848. március 15. eseményei. Az ünnepi beszédet Pál Norbert a Miniszterelnökség kormánybiztosa mondta. A műsort Fábrik Eszter KCSP ösztöndíjas vezette.
Az ünnepség végén Bodnár Gergely és Pál Norbert, Sulyok Tamás köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemkereszt Arany fokozatát adták át dr. Szekely Zsolt ügyvédnek a Nyugat Kanadai Székely Magyar Egyesület elnökének. Szívből gratulálunk Zsolt!

Az megemlékezést állófogadás követte, ahol finom sütemények mellett kötetlen beszélgetéssel zárult a nap. Köszönjük Mindnekinek aki eljött, hogy együtt emlékezzünk Hőseinkre!

Fábrik Eszter

KCSP ösztöndíjas

 

A fotókat Jakab Attila készítette.