Menü Bezárás

Fánk, színház, farsang…

Az Edmontoni Magyar Ház február 10-én délután 3 órától ismét megtelt vidámsággal, hiszen farsangi mulatság vette kezdetét. A felső és alsó szintet a Szent Imre Magyar Iskola diákjai által készített színes krepp és papír dekorációk díszítették.

A program a farsangi jelmezversennyel kezdődött. A gyermekek egyenként elmondták minek öltöztek és miután a közönségnek megmutatták jelmezüket, megálltak a zsűri előtt, hogy a jelmezverseny keretében is megmérettessék magukat. Volt aki rendőrnek, tündérnek, Turó Rudinak, pilótának, „Hátsóutca fiúk” -nak (Backstreet Boys), Minnie Mouse-nak, Busónak öltözött, de volt más ötletes jelmez is. A zsűri minden jelmezt pozitívan értékelt. Mindenki kapott oklevelet és egy Balaton szeletet a részvételért. Különdíjban a Zavicsa lányok részesültek,  a családi kategóriát pedig a Jakab család nyerte el.

  A verseny után az alsó szinten folytatódott a délután. Az Aranykorúak Klubjának köszönhetően ízletes retro szendvicseket és porcukros lekváros farsangi fánkokat kóstolhattak a vendégek.  A gyerekek tollakkal, kövekkel díszített színes farsangi maszkokat készítettek.


 

 

Az idei farsangi mulatság alkalmával vendégül láttuk a Vacouveri Magyar Színházat, akik Molnár Csilla rendezésében Szabó Szilvia Szökevények című öko mesejátékát adták elő. A darab nagy sikert aratott, a gyermekek és a felnőttek egyaránt élvezték az előadást. A vendégszereplés a Kanadai Magyar Kulturális Tanács anyagi támogatásával jöhetett létre. A műsor végén a gyerekek fotózkodhattak a díszlet előtt a színészekkel.

A farsangi délutánon közel 100 vendég vett részt. Ismét egy jól sikerült esemény az Edmontoni Magyar Kultúrkör szervezésében. Köszönjük az önkéntesek munkáját valamint a Szent Imre iskola tanári karának és az Északi Fény Színház együttműködését.

 

Fábrik Eszter
KCSP ösztöndíjas

A fotókat  Solymos Péter készítette