Menü Bezárás

Sikeres évet zárt az Edmontoni Magyar Kultúrkör

Nem csak a teltházas, jó hangulatú óév búcsúztató árulkodott arról, hogy az edmontoni magyarok összetartanak, hogy mindenki szívesen jön a felújított Magyar Ház eseményeire, de az év közben szervezett sikeres programok is.

A ház vezetősége, Vörös Sándor elnök irányításával szoros együttműködésben van a Szent Imre Magyar Iskola igazgatójával, Solymos Barbarával, a Katolikus Egyesület elnökével, Bubelényi Évával, református lelkészünkkel Pajzs Józseffel és a presbiterekkel,  a cserkeszekkel és az egyesülethez tartozó tagszervezetekkel, mint az amatőr színjátszók és a focisták. Ezt bizonyította az év utolsó, rendkívül sikeres eseménye is.

Minden fent említett szervezet képviselője jelen volt a Szilveszteri Bálon, ahol a jó hangulatot Attiláék zenéje biztosította. A közel teltházas estén Calgaryból is voltak vendégek, ahol koktéllal várták a bálozókat, majd ízletes vacsorával folytatódott, amit Toader István, chef készített.

A parketta egész éjjel folyamatosan nyüzsgött a tánc kedvelőitől, akik magyar slágerekre táncolhatták át az éjszakát. A tombolán értékes ajándékcsomagokat nyerhettek akik arra jegyet vettek.

Éjfélkor a magyar és a székely himnuszok elhangzása után a jelenlévők pezsgővel köszöntötték 2024-et és kívántak egymásnak sikeres, boldog új esztendőt.

A hagyományos újévi lencse elfogyasztása után, mely a babona szerint anyagi szerencsét hoz annak, aki első ételként eszi azt az új évben, a jó hangulat hajnalig tartott.

A sikeres Szilveszteri bál a vezetőség és az önkéntesek közös munkájának, jó együttműködésének eredménye, mely kiváló kezdése egy remélhetőleg legalább ennyire sikeres évnek.

Itt kell megemlítenem azokat a fiatalokat akik még kiskorúak ugyan, de reményteli jövőnket képviselve,  egész éjjel fáradhatatlanul segítettek a tálalásban, asztalok leszedésében.  Köszönjük az önfeláldozó munkát elnökünknek és a vezetőség minden tagjának.

Nevükben kívánok itt minden magyarnak:

Boldog új évet!

Szenthe Anna