Menü Bezárás

Karácsony

Az edmontoni magyar közösségünkben advent 3. vasárnapja már karácsonyi hangulatban telt. December 17-én délelőtt 10 órától a Szent Imre Magyar Katolikus Templomban ünnepi szentmisére került sor. Ezt követte a Szent Imre Magyar Iskola és a 26. Edmontoni Prohászka Ottokár Cserkész Csapat közös betlehemi előadása. A ‘St Emeric Parish children’s ministry’ is készült karácsonyi műsorral. A gyerekek ajándékokat kaptak Szent Miklóstól.

A nap folytatásaként a gyerekek közösen elfogyasztották ebédjüket, majd kézműves foglalkozás következett. Befőttes üvegből szebbnél szebb ötletes hóembereket készítettek.

     

Délután 2 órakkor a Kálvin Magyar Református Templomban kezdődött az ünnepi istentisztelet. A karácsonyi műsorok sorát a ‘St Emeric Parish children’s ministry’ nyitotta, ezt követte a cserkészcsapat és a magyar iskola betlehemi játéka, majd a református vasárnapi iskolából gyerekek karácsonyi szavalása. Az ünnepség a ‘Csendes éj’ közös eléneklésével zárult. A gyülekezet szeretetvendégség keretében finom karácsonyi menüvel készült az alsó szinten. Hagyományos magyar karácsonyi ételeket kóstolhattunk, mint például a töltött káposzta és különféle sütemények. Kellemes hangulatban telt a vacsora. 

Áldott ünnepeket kívánunk!