Menü Bezárás

Sikeres Apák napi rendezvény az Edmontoni Magyar Házban

Az Apák napját június harmadik vasárnapján a  világon majdnem mindenhol  megünneplik. Ezen a napon a figyelem különösen az apák szerepének fontosságára irányul, ilyenkor az apaságot és a szülői szerepet ünneplik.

Az apák napját a 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként.  Ilyenkor emlékeznek az apákra, nagyapákra és a többi férfi elődre.

Ezen a napon általában ajándékot adnak az apáknak, így a hagyományaink szerint közösségünk minden évben piknikkel köszönti az Édesapákat, Nagyapákat.

Idén június 18-án délelőtt 11-től délután 3-ig több mint 150-en látogattak a magyar ház parkolójába.  Az önkéntesek a Magyar Ház elnökének, Szenthe Sándornak vezetésével mér reggel 8-kor tésztát kevertek, sátrakat állítottak fel és az esős idő ellenére reménykedtek a napsütésben.

Végül is a nap folyamán több mint 150-en jöttek el, több mint 350 lángos fogyott el, 100 házilag készített kolbász és még a nap is kisütött!

Köszönjük az önkéntesek  önfeláldozó munkáját, mellyel nagyban  hozzájárultak  az esemény sikeréhez. Úgy látszik a hosszú szünet után az edmontoni magyar közösség tagjai boldogan vették, hogy végre együtt lehetnek honfitársaikkal.

Köszönjők mindenkinek aki eljött! Kellemes és biztonságos nyarat kívánunk!