Menü Bezárás

Rólunk

Ünnepeljük együtt magyarságunkat!

Az Edmontoni Kanadai Magyar Kulturális Egyesület Edmontonban és a környéken élő magyar származású kanadai honfitársainknak magyar hagyományokkal programokat és rendezvényeket kínál. A Magyar Házban Klondike reggelit, film vetítéseket, történelmi megemlékezéseket, tánc esteket, a magyar konyha ínyencségeiből készített vacsorákat, valamint színházi és zenés produkciókat tartunk, amelyekre időnként az óhazából magyar szereplőket látunk vendégül.

A Magyar Házban található a Csárdás Magyar Néptáncegyüttesünk akik vendégszereplésükkel bejárták már Alberta, Nyugat-Kanada és Európa városait. A Csardas Táncosok felnőtt és gyerek táncoktatást is kínálnak és rendszeresen táncházakat szerveznek. Egyesületünk művészeti kiállításoknak ad otthont, és kétévente Kodály zenei ösztöndíjat ad egy arra érdemes diáknak. Vegyetek részt az évente megrendezésre kerülő Csárdás bálon, ahol egy elegáns többfogásos vacsora és klasszikus zene mellett megismerhetitek magyar kultúránkat, hagyományainkat, vagy gyertek és drukkoljatok a Hungaria Futball csapatnak. Vegyetek részt Zumba óráinkon, gyertek el az Északi Fény Amatőr Színháztársulatunk előadásaira. Augusztusban pedig látogassátok meg a magyar sátrat a város legnagyobb multikulturális fesztiválján, a Heritage Napokon.

Szeretettel várunk a Magyar Ház minden műsorára, vagy lépj be új tagként, hogy osztozhassunk közös céljainkban. Nézzetek körül az új weboldalunkon, hogy minél jobban megismerhessétek egyesületünk törekvéseit, mely nem más, mint magyarságunk megtartása, magyar hagyományaink ápolása itt a kanadai diaszpórában.